Wat kost een eiwitshake?

In Nederland hebben meer dan 250.000 mensen het boek van Dokter Frank van Berkum gekocht. Veel mensen beginnen na het lezen vaak met de eiwitshakes van Be in Shape. Be in Shape heeft de eiwitshakes per portie verpakt. Dit is erg handig voor gebruik buiten de deur. In de begin fase koopt men de eiwitshakes per 4 stuks en later besluit men vaak om 12 stuks of zelfs 60 stuks te kopen. De kosten per eiwitshake gaan namelijk aanzienlijk naar beneden zodra men meer verpakking in een keer koopt. In de gunstigste situatie (lees: direct 60 shakes voor 99,95 Euro kopen) kost een Be in Shape eiwitshake 1,67 Euro(*).

Veel mensen hebben in het begin niet door dat ze zoveel per shake betalen. Deze mensen zijn erg blij dat ze afvallen met de eiwitshakes en vergeten het kostenaspect. Na gesprekken met Dr. Frank volgers zijn wij er achter gekomen dat de meeste volgers na 2 maanden op zoek gaan naar een alternatieve eiwitshake. In de huis-aan-huis-blaadjes zien ze dan vaak de eiwitshakes van Kruidvat of De Tuinen. Deze eiwitshakes zijn veel goedkoper dan de Be in Shape shakes. Kruidvat en de Tuinen verkoopt hun eiwitpoeder echter in een bus van 1 kg; dus geen portieverpakking.

Kruidvat verkoopt de merken Modifast en Weight Care. De weight care eiwitpoeder wordt per 490 gram (18 shakes) verkocht en is leverbaar in vier smaken (Vanille, Aardbei, Bosvruchten en Chocolade). De Weight Care shake kost 17,29 Euro per 18 shakes; oftewel Weight Care eiwitshake kost 0,96 Euro(*). Zoals eerder gezegd kunt u hierdoor al flink besparen. In dit vergelijk wordt echter een belangrijk punt buiten beschouwing gelaten, namelijk de smaak. Is de smaak net zo goed als bij Be in Shape? Helaas is het bijzonder lastig om hier een goed antwoord op te geven, want smaken verschillen per persoon.

De Tuinen verkoopt het merk Precision Engineered. Hun eiwitshake Super Whey Protein is een mix van whey concentraat en whey isolaat. De eiwitshake is niet volledig gericht op het segment “afvallen”, meer op de segment “fitnessen”. Doordat de eiwitshake ook whey concentraat bevat, is het percentage koolhydraten hoger dan bij een whey isolaat eiwitshake. Super Whey Protein is leverbaar in 908 gram en 2608 gram potten. De shake is tevens leverbaar in drie smaken: banaan, aardbei en vanille. De prijs begint vanaf 35,99 Euro. Bij 2 potten (circa 60 shakes) krijgt u 50% korting. Een Super Whey Protein eiwitshake kost 0,90 Euro(*).

Na het lezen van de aanbiedingen in de huis-aan-huis-bladen gaan de Dokter Frank volgers vaak op het internet zoeken naar alternatieven. Veel Dr. Frank volgers vinden uiteindelijk de website Eiwitpoeder.nl.

Eiwitpoeder.nl verkoopt het merk Whey Premium. Whey Premium bevat de eiwitsoort whey isolaat (93%). Whey isolaat is de zuiverste eiwitsoort en is perfect voor gebruik bij het eiwitdieet. Whey isolaat bevat namelijk 0% koolhydraten en slechts 1% vet. Whey Premium is leverbaar in 1kg en 2,5 kg potten. De shake is leverbaar in 8 smaken: aardbei, vanille, banaan, chocolade, aardbei/banaan, limoen, naturel, kokos. Whey Premium’s smaken worden in het eenkiloperweek-forum vaak vergeleken met de Be in Shape (goede smaak en mixbaarheid).Eiwitpoeder heeft voor de Dokter Frank volgers een speciaal maandpakket gemaakt. Men krijgt dan 100 shakes (3 x 1 kg pot) + gratis shakebeker voor 74,90 Euro. Op deze manier heeft men gelijk 1 maand voorraad. En voorkomt men de grootste ergernis: “onderbrekeing van het eiwitdieet omdat de eiwitshakes op zijn”. Een Whey Premium eiwitshake  kost 0,75 Euro(*).

banner-dokter-frankv2

Conclusie: de prijs per eiwitshake verschilt aanzienlijk. Het is dus verstandig om de verschillende prijzen goed te vergelijken. Echter is het ook belangrijk om “appels met appels” te vergelijken. Daarom dient u ook de ingrediënten van de eiwitshake goed te bestuderen. De prijs is niet het allerbelangrijkste bij het kiezen van de juiste eiwitshake, maar het is altijd fijn om niet teveel te betalen.

(*) bovenstaande informatie is gebaseerd op de prijzen die op 12 oktober 2010 op de website stonden vermeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>